Skontaktuj się z nami!       Studio, Sklep: 534 797 224       Wytwórnia, Portal: 692 703 463 

Bane we Wrocławiu


Bane
Pin It

BaneJuż w najbliższą sobotę (6 listopada) po raz kolejny dla polskiej publiki zagra amerykański Bane. Tym razem będzie ich można usłyszeć w klubie Firlej we Wrocławiu, gdzie między innymi zaprezentują swój nowy materiał. Na scenie towarzyszyć im będą Trapped Under Ice i Alpha & Omega ze Stanów oraz polscy reprezentanci – Stone Heart i Identity. Portal Hardcore Tattoo objął imprezę patronatem medialnym.

Bane wypracował sobie markę jako jedna z najbardziej wpływowych i znaczących amerykańskich kapel hardcore. Od momentu powstania grupa ciężko pracowała na to miano, zjeżdżając cały glob wzdłuż i wszerz i wydając trzy długogrające albumy: „It All Comes Down To This” [1999], „Give Blood” [2001], i „The Note” [2005].
4 lata po wydaniu „The Note” kalendarze muzyków BANE były napięte do granic możliwości. Do tego stopnia, że znalezienie czasu na napisanie materiału na kolejnego longa wydało się nierealne. W czerwcu 2009 zespół zarezerwował jednak czas u Jaya Maasa w Getaway Studios i zdecydował się nagrać tyle utworów ile było w danym momencie. Tydzień później gotowe było sześć płynących prosto z serca kawałków, które nazwano tytułami amerykańskich oper mydlanych.
Muzycy zdecydowali się wydać materiał za pośrednictwem różnych labeli na całym świecie, z których każdy otrzymał własny, odrębny tytuł dla płyty i odmienną grafikę na okładkę. Poproszono kilku fotografów z krajów, w których płyta miała być wydana o zrobienie zdjęcia panoramy swojego miasta dokładnie o tej samej porze tego samego dnia. Dla jednych była to 7:58 a dla innych 23:58. Wszystko przebiegło zgodnie z planem i zdjęcia, które wykonali, znajdują się na okładkach zeszłorocznej ep’ki, której poszczególne edycje noszą tytuły „Tokyo 7:58am” (Alliance Trax Records), „Dublin 11:58pm” (Hurry Up Records), „Boston 6:58pm” (Triple B Records), „Perth 7:58am” (Resist Records) i „Los Angeles 3:58 pm” (6131 Records).

Przed Bane zagra Trapped Under Ice. Ich rewelacyjnie przyjęty pełnowymiarowy zeszłoroczny debiut „Secrets Of The World” jest kontynuacją epki “Stay Cold” z 2008 roku. Zarówno okładka stworzona przez Daniela Higgsa jak i całe opakowanie, a przede wszystkim muzyka zawarta na tej płycie czynią ją pozycją obowiązkową dla każdego, kto siedzi w tym gatunku. Po wydaniu płyty zespół udał się na trasę po Europie, Azji, Australii i USA, gdzie występował z tak uznanymi markami jak Terror, Born From Pain, Death Before Dishonor, Have Heart i wieloma innymi.

Amerykę reprezentować będzie także Alpha & Omega założona w 2007 roku przez grupę przyjaciół z Los Angeles, których połączyła wspólna fascynacja hardcorem i metalem spod znaku takich grup jak Cro-Mags, Crowbar, All Out War, Stigmata, Integrity, Leeway czy Metallica. W roku 2008 nakładem wytwórni 6131 ukazała się ich debiutancka ep’ka „The Devil’s Bed”. Kolejny materiał to debiutancki album „Life Swallower”. W lipcu tego roku zespół promował swoją najnowszą płytę na zachodnim wybrzeżu Stanów, koncertując razem z Sick Of It All, Trash Talk i 50 Lions. W Europie zagrają po raz pierwszy.
Impreza startuje o godz. 19 w klubie Firlej przy ul. Grabiszyńskiej 56. Cena biletów to 50 zł (przedsprzedaż) i 60 zł (w dniu koncertu). W przedsprzedaży bilety kupić można w sieci Ticketpro – Media Markt, Empik itd. Organizatorem koncertu jest ekipa Core-Poration.

{googleAds}<script type=”text/javascript”><!–
google_ad_client = „pub-8321618055603731”;
/* 468×60, utworzono 09-01-18 */
google_ad_slot = „7635850052”;
google_ad_width = 468;
google_ad_height = 60;
//–>
</script>
<script type=”text/javascript”
src=”http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js”>
</script>
{/googleAds}    

Have any Question or Comment?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Kategorie